fbpx
Content creatieSEO

Het bestaansrecht van Google

By 26 maart 2020No Comments

Google is tegenwoordig overal en niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Zoek je de weg, dan gebruik je Google Maps. Wil je wat vertalen, dan gebruik je Google translate. Wil je adverteren gebruik je Google Ads en ben je op zoek, dan gebruik je de zoekmachine van Google. Je kunt tegenwoordig zelfs betalen via Google Pay. 

Big data

Hoewel het erop dus op lijkt dat Google tegenwoordig alles doet, blijft de zoekmachine erg belangrijk voor ze. Het geeft ze namelijk een hoop informatie over het online gedrag van miljoenen gebruikers. En deze data is goud waard! Google is er dus veel aan gelegen om jou als gebruiker de meest relevante content voor te schotelen, dat is namelijk hun bestaansrecht.

google services

Google meest gebruikte zoekmachine ter wereld!

Zoals je wellicht al kon verwachten is Google de meest gebruikte zoekmachine van Nederland. Volgens de laatste statistieken wordt Google zelfs door 70,1% van de Nederlanders gebruikt om iets op te zoeken. Daarnaast maakt nog eens 22,4% gebruik van Google Images om een afbeeldingen op te zoeken. Dit samen zorgt ervoor dat Google een marktaandeel heeft van 92,5%. Dat is veel, heel veel. En juist daarom is de vindbaarheid in zoekmachines, zoals Google, voor veel bedrijven essentieel. 

Het best bewaarde geheim

Hoe het algoritme van Google precies werkt, weet eigenlijk niemand. Het is misschien wel het best bewaarde geheim, op het Coca-Cola recept na. Dat is ook eigenlijk niet zo vreemd, aangezien dit algoritme ervoor zorgt dat wij als gebruikers de meest relevante informatie voorgeschoteld krijgen. Hierdoor blijven wij de zoekmachine trouw gebruiken en kan Google geld verdienen. Het algoritme kan dus worden gezien als het bestaansrecht van Google. Hoewel niemand het geheim precies kent, zijn er wel een hoop tips, die je kunt gebruiken om je vindbaarheid te vergroten. Je leest er alles over in het artikel “de zin en onzin van zoekmachine optimalisatie”.

Gratis SEO quickscan

Benieuwd hoe jouw website ervoor staat en hoe je je vindbaarheid kan verbeteren? Vraag dan hieronder een gratis quicksan aan en wij vertellen het je graag.

Leave a Reply