fbpx
E-commerce

7 redenen om je eigen online leeracademie te starten!

By 14 april 2020april 20th, 2020No Comments

Vroeger dacht je er misschien anders over, maar leren is leuk! Vooral e-learning heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een flinke verandering. In tegenstelling tot traditioneel onderwijs, kun je namelijk zelf kiezen wat je wil leren, kun je eenvoudig doorspoelen en een training volgen op het moment dat het jou het beste uitkomt. In deze blog lees je de ‘7 redenen om met je eigen online leeracademie te starten”!

1. Je passie delen!

Het delen van je eigen passie is misschien wel de beste reden om je eigen online leeracademie op te zetten. Het is namelijk de ideale manier om andere mensen te laten zien waarom jij zo enthousiast bent over bepaalde onderwerpen en om ze daadwerkelijk iets te leren. Anders dan een online seminar, kun je op je eigen leerplatform meerdere trainingen geven, die je vervolgens kunt onderverdelen in verschillende lessen en hoofdstukken, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen.

2. E-learning is hot

Recente studies laten zien dat de e-learning markt helemaal hot is. In 2015 werd er een omzet van 165 miljard dollar gerealiseerd en in 2025 zal dit groeien naar een omzet van 325 miljard dollar. Dit is niet voor niets. Er is namelijk een hoop vraag naar specifieke kennis en online leren is ook praktisch voor het trainen van medewerkers.

3. Vrijheid

De reden dat veel mensen online trainingen volgen, is dezelfde reden waarom jij ze zou moeten maken. Je kunt namelijk zelf kiezen welke trainingen je maakt en waar en wanneer je de trainingen online zet. Het enige dat je nodig hebt is kennis, internet en een laptop. Je kunt je werk dus overal ter wereld uitvoeren.

4. Minimale investering

De grootste investering voor het opzetten van je eigen online leerplatform bestaat voornamelijk uit je eigen tijd. Het opzetten van een goede training kan namelijk best even duren. Je wilt tenslotte wel echt meerwaarde leveren voor je cursisten. Denk hierbij aan het uitwerken van verschillende trainingen, het filmen en editen van je workshops en het samenstellen van e-books. Daarnaast heb je een platform nodig om je trainingen op te zetten. Dit kun je doen op online leerplatformen zoals Udemy of Skillshare, maar daar is de concurrentie best hoog. Een goede optie is een eigen online leeracademie die je al hebt voor 49,95 per maand.

Online leeracademie

5. Geld verdienen

We kunnen er niet om heen, een goede reden om je eigen leerplatform te maken is geld verdienen. Vooral in deze tijd is het een mooie kans om voor extra inkomsten te zorgen. Hoewel het ook hard werken is en blijft om succesvol te zijn met online trainingen, heeft het een groot voordeel. Zolang iemand internet heeft, kan hij jouw trainingen blijven volgen.

6. Betrokkenheid verhogen

Door online trainingen aan te bieden kun je de betrokkenheid van je klanten en volgers vergroten. Daarbij hoef je natuurlijk echt niet al je kennis te delen, maar je kunt mensen wel op weg helpen. Op deze manier help je een handje en vergroot je je eigen expert status. Door badges en certificaten te gebruiken op je eigen leeracademie vergroot je het leerplezier en kan iemand ook nog eens trots laten zien dat hij van jou iets heeft geleerd.

7. Passief inkomen

Door je kennis online te delen kun je zorgen voor een passief inkomen. Een online leerplatform waarin je workshops betaald kunt aanbieden is daarbij ideaal. Je kunt workshops éénmalig verkopen of in abonnementsvorm, de keuze is aan jou.

Ook om je medewerkers te trainen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, waarbij je medewerkers iedere paar maanden nieuwe trainingen moeten volgen, kan een online leerplatform een mooie kostenbesparing zijn. In plaats van een training op locatie, kun je de training namelijk ook online aanbieden. Uit onderzoek bij IBM blijkt dat e-learning de productiviteit flink had verhoogd. Niet alleen waren de medewerkers eerder klaar, maar de nieuw aangeleerde skills zorgden ook voor een beter resultaat.

Hulp nodig bij het opzetten van je eigen online leeracademie of een online platform toevoegen op je huidige website? Let us know!

 

Leave a Reply